Advies GGB aan NCG over zijn meerjarenprogramma

Een jaar geleden werd de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) op 1 juni 2015 officieel geïnstalleerd. Op 1 november van datzelfde jaar werd het Meerjarenprogramma (MJP) gepresenteerd dat ieder jaar in november zal worden geactualiseerd.


Groninger Bodem Beweging (GBB) logoDe Groninger Bodem Beweging (GBB) heeft de kans gegrepen om op verzoek van de NCG hem te voorzien van inbreng op basis van een kadernotitie. De GBB heeft de NCG ook meteen gewezen op zijn functioneren en hem herinnert aan zijn beloften en doelstellingen.

GBB concludeert dat van de vijf hoofddoelen van het MJP er slecht enkele zijn gerealiseerd. Het veiligheidsgevoel en het snel afhandelen van schade scoren onvoldoende. Te weinig daadkracht vanwege te weinig machtsmiddelen van de NCG liggen hieraan ten grondslag volgens GBB. De rol van de NCG speelt zich teveel af in de marge.

GBB vraagt zich af of de medewerkers van NCG net zo hard werken als het personeel van het Centrum Veilig Wonen (CVW). GBB is van mening dat de ca. 500 medewerkers van NCG en CVW vooral de Groningse economie goed stimuleren, maar kan wat bewoners betreft, net zo goed worden opgeheven.

“De NCG heeft op enig moment verklaard dat met zijn komst “het huis van Thorbecke” fier overeind bleef. Nu nog de huizen van de Groningers…. Zonder snelle zichtbare resultaten zal ‘vertrouwen op herstel en herstel van vertrouwen’ steeds verder weg raken.”

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 − 11 =