Laat de NAM beven

Honderden Groningers en sympathisanten trokken vandaag naar het hoofdkantoor van NAM in Assen. Ze gingen te voet, met de auto, met de fiets of zelfs met de trekker. De actievoerders en demonstranten probeerden een lokale aardbeving te veroorzaken door met elkaar te springen. De Coalitie Gasverzet Groningen, die de actie organiseert, roept de NAM op alle schade door aardbevingen te betalen en te vertrekken uit Groningen.


Voor Nettie Klompsma is dit pas het begin van de strijd. De Groningers zijn door minister Kamp en de regering vijf jaar buitenspel gezet maar dat betekend niet dat de Groningers zich gedeisd gaan houden. Netti klompsma sluit af met de woorden: “NAM mien lant af!”

Opa Pieter Douwma laat nog even weten dat minister Kamp ook uit Twente komt en hij eigenlijk de kant van het volk zou moeten Kiezen, maar Henk Kamp zit liever op het pluche in Den haag.

Lees hier het uitgebreide interview met Nettie Klompsma.

Een korte filmimpressie is hier te zien

foto’s van Rieks Oijnhausen:

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
12 × 22 =