Schokkend Groningen gaat weer actievoeren

Schokkend Groningen gaat weer actievoeren. De club heeft bijna 10 maanden op een waakvlammetje gestaan maar heeft gisteren tijdens een vergadering besloten om weer actie te gaan voeren.


14370176_1361695230512076_2757612530674862130_nVoorzitter en oprichter John Lanting geeft aan op de Facebookpagina van de actiegroep: “We komen nu uit de ruststand, even van het waakvlammetje af. Voor hoelang? Dat ligt niet aan ons, maar aan vele andere Groningers.” Hij vraagt zich tevens af hoelang de Groningers nog de andere kant blijven opkijken en genoegen nemen met het oplapwerk wat plaatsvindt in de provincie. “Hoeveel boerderijen en huizen moeten er nog verdwijnen en hoeveel monumenten worden nog beschadigd of niet meer toegankelijk?”

De actievoerders verwijzen in het artikel op Facebook naar de namen van drie personen die inmiddels zijn overleden. Mogelijk zijn deze mensen door psychische problemen rondom de aardbevingsschade overleden maar de actievoerders geven aan dat ze dat niet kunnen hardmaken.

Ook worden Groningers steeds meer geconfronteerd met C-schade. Dat wil zeggen dat NAM niet aansprakelijk is voor eventuele kosten die worden gemaakt voor reparatie van schade aan gebouwen waarbij geen causaal verband is vastgesteld tussen de schade en de gaswinning.

De actiegroep pleit ervoor om de gaswinning te stoppen tot alle onderzoeken zijn afgerond en duidelijk is wat precies een veilige waarde is.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
10 + 12 =