Anabolen kopen, net zo makkelijk als koffie, brood of suiker (deel -2)

Maar ook offline is het wel erg heel erg eenvoudig om aan anabolen te komen, en niet alleen in de Randstad. Je hoeft alleen maar een paar sportscholen in Groningen binnen te stappen, er een tijdje te trainen, en op iemand afstappen die er ‘buiten proportioneel gespierd’ uitziet. Zodra ze je een beetje kennen is men altijd bereid je aan een telefoonnummer of e-mailadres van iemand te geven die voor de ‘spulletjes’ kan zorgen.


foto: Mike Tomale
foto: Mike Tomale

Na verschillend keren contact te hebben gezocht, lukte het niet om contact te leggen met iemand die eventueel voor spulletjes kon zorgen.

Veiligheid, garantie tot aan de deur

Volgens een gebruiker was alles wat hij koopt betrouwbaar. Hij had nog nooit klachten gehoord van anderen die deze producten ook gebruiken en zij groeiden er op als kool. Men weet niet of het middel wat men slikt of injecteert wel authentiek is, want men moet de anabolenhandelaar op zijn blauwe ogen geloven.

Deze online webshop hanteert een leeftijdsgrens van minimaal 18 jaar en de website Generic Supplies verkoopt niet beneden de 20. Uiteraard hebben we hun per mail aangeschreven maar een reactie bleef uit.

drostanolone-enanthate-1Anabole steroïden zijn officieel medicijnen die bijvoorbeeld bij botontkalking of bloedarmoede worden voorgeschreven. Ze zouden dus in een doosje verkocht moeten worden met een lotnummer. Het blijkt dat het namaken van medicijnen lucratieve handel is.
Via een ‘gebruiker’ konden we een paar van de flesjes bekijken die de ronde doen in Groningen. Als we naar de afbeelding kijken zien we in het midden een flesje Drostanolone Enanthate van 200mg, gemaakt volgens het label bij Euro – Pharmacies. Dat is wat in Groningen op sportscholen wordt verkocht. Echter op de website van het bedrijf ziet het plaatje er toch heel anders uit ( zie foto). We namen even contact op met de Amerikaanse farmaceutische firma om dubbel te checken. Ook van dit bedrijf kwam geen reactie terug. Het achterhalen van de samenstelling of producent van het product blijkt niet zo eenvoudig.

anabolen3
foto: Mike Tomale

Van een ander flesje controleerden we het lotnummer wat op het flesje stond vermeld (zie foto) . Lot 49331 exp.: 09-2019. Het spul in het flesje is houdbaar tot 2019, zo lijkt. Dat legt ook de website Gezonheid.be uit. De eerste twee cijfers zouden dan het productiejaar aanduiden en de letter de maand, vb: LOT 95 C 15 duidt op 15 maart 1995. In het geval van ons flesje is dat dus 49331, 31 maart 1949?

We vroegen de website Apotheek.nl om advies. Deze verwees ons door naar de fabrikant van het middel met de mededeling dat de eerste cijfers vaak een versleuteling van de productiedatum zijn, maar dit hoeft niet het geval te zijn. Dit is aan de registratiehouder van het product.

Het derde flesje is Boldenone Undecylenate (super deca) is van Generic supplements. De herkomst hiervan is via de website niet af te leiden.

Op de website Anabolen-koning staat bij de veel gestelde vragen (FAQ): “Al onze producten zijn 100% veilig en betrouwbaar. De producten die wij leveren komen uitsluitend van leveranciers waar wij een jarenlange vertrouwensband mee hebben.”

[mks_pullquote align=”left” width=”200″ size=”12″ bg_color=”#dddddd” txt_color=”#000000″]Anabole steroïden, ook wel anabole androgene steroïden (AAS), zijn prestatieverhogende middelen die – hoewel ze wereldwijd uit de officiële handel zijn genomen – aan populariteit winnen, met name onder amateursporters. (bron: Wikimedia)[/mks_pullquote]”Soms gaat het om veel hogere concentraties dan op de verpakking staat, of zitten er gewoon hele andere stoffen in. Dat kan leiden tot ernstige hart- en leverproblemen.” Dat zegt directeur Herman Ram van De Dopingautoriteit. Ook Medicalfacts waarschuwt ervoor dat gebruikers van anabole steroïden ervan bewust moeten zin dat vaak niet te achterhalen is of ze te maken hebben met veilig geproduceerd geneesmiddel of namaakdoping.

Politie

Maar hoe staat het met de politie? Hebben zij niet de taak om te waken over de volksgezondheid? In 2014 werd in bij een sportschool in Drunen een grote partij anabole steroïden en een hoeveelheid verdovende middelen. De gemeente heeft in het kader van artikel 13b van de Opiumwet en zowel de woning als de sportschool in Drunen gesloten. In Den Haag werd in 2014 een Hagenaar opgepakt voor het bezit van grote partij anabolen.

In juli 2002 werd een sportschoolhouder uit Delfzijl vastgezet wegens het bezit van ampullen somatropine, een levensgevaarlijk groeihormoon.

De communicatieafdeling van politie Noord-Nederland geeft het volgende aan: Er is geen informatie beschikbaar over het gebruik en/of verkoop van anabolica in de stad Groningen die we met u kunnen delen.

Lees hier deel-1

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
8 + 2 =