Groninger Krant bijna 3 jaar, hiep, hiep, hoera? Nee, niet echt

De Groninger Krant bestaat volgende maand drie jaar. Maar dat er sprake is van een feeststemming, nee, in tegendeel. Het is kommer en kwel geworden om de digitale krant in de lucht te houden. Er is geen geld meer om de provincie in te rijden om nieuws op te halen, de server waar de website op draait kan amper betaald worden en het ergste van alles: er is structureel een te kort aan schrijvers.


debat_groningerkrantDe online krant begon in 2013 ambitieus om in 2014 een kleine redactieruimte aan de Herenstraat te openen om daar door te groeien naar 21 vrijwilligers waarvan 5 vaste vrijwilligers de dagelijkse redactie vormden. Nu hebben we al meer dan een jaar geen redactieruimte meer omdat er geen geld is, dus ook geen stagiaires en geen studenten meer die willen schrijven. Zo werkt dat blijkbaar.

Zoal het er nu voorstaat, is die vaste redactie geslonken tot 1 persoon, ondergetekende, en nog geen handje vol vrijwilligers die zo nu en dan een artikeltje schrijven.

Wij vragen u, onze lezers, dan ook of u denkt dat het nut heeft dat wij doorgaan op deze manier? Samenwerking zoeken met andere onafhankelijk nieuwsmedia in de provincie Groningen is niet gelukt of niet van de grond gekomen. Iedereen wil blijkbaar op zijn eigen eilandje blijven zitten.

We hebben in drie jaar tijd geen enkele eurocent sponsoring of subsidie gehad van overheid, bedrijven of lezers, en het aantal bezoekers is flink teruggelopen waaruit we jammer genoeg alleen maar kunnen concluderen dat het erop begint te lijken dat de Groninger Krant geen toegevoegde waarde heeft in het bestaande nieuwslandschap van Groningen.

Als u een idee of voorstel heeft, kom maar op, laat het ons weten! Uw suggesties of wellicht vernieuwende ideeën worden op prijs gesteld. U kunt ze hieronder kwijt.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
13 + 29 =