Boek over kijkbungalow Minerva in Hoogkerk

Johan Meijering geboren in Kampen in 1947 kwam per toeval 25 jaar geleden in Groningen terecht toen zijn toenmalige partner een baan kreeg bij de gemeente Groningen. Hij kocht een woning aan de Jan van der Zeestraat in De Ploegbuurt in de Groningse wijk Hoogkerk en opende er in 1991 zijn Kijkbungalow Minerva. Makelaar Jan Kamminga opende op 27 september 1991 officieel de Kijkbungalow. De kijkbungalow is drie jaar en drie maanden opengesteld geweest voor het publiek. Op 1 januari 1995 werd het project afgesloten. Gedurende het gehele project bezochten maar liefst 13.000 mensen uit binnen- en buitenland Kijkbungalow Minerva waar Johan Meijering zijn gasten met plezier rondleidde in zijn voor die tijd moderne en markant ingerichte woning.


Tijdens de boekpresentatie sprak de voorzitter van Kunstcommissie Minerva in Hoogkerk (KCH) die nog steeds bestaat nadat Johan Meijering de hele straat had omgetoverd tot een grote bezienswaardigheid, waarbij in 30 huizen werken van De Ploeg te bewonderen waren en daarmee het 75-jarig bestaan werd gevierd van de kunstgroep. De feestelijke gebeurtenis werd destijds geopend door Henk Vonhoff (VVD) die met ploeg en paard de straat in kwam.

Zaterdag 17 september 2016 werd zijn lijvige boek officieel uitgereikt door de kleinzoon van Meijering aan gedeputeerde Gräper-van Koolwijk in de Concertzaal van de stichting ‘Vrijdag’. Gedeputeerde Gräper-van Koolwijk:”De geest van de Kijkbungalow is bewaard gebleven in Hoogkerk. Als je voorruit gaat moet je ook durven achteruit te kijken. Johan Meijering heeft hiervoor dit boek geschreven dat gebruikt kan worden door het nageslacht.”

Johan Meijering heeft aangegeven zich te willen terugtrekken en met pensioen te gaan omdat hij bijna 70 wordt. Hij wil zich in alle rust gaan wijden aan het schrijven van zijn autobiografie. De presentatie van het boek werd omlijst met film, muziek en gezang.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
20 + 5 =