Oproep: dienstmaatjes gezocht!

De heer GP van Galen is al enige tijd op zoek naar zijn dienstmaatjes van 1974 (lichting 74/1) voor een eventueel te organiseren reuni. Hij hoopt dit mogelijk te maken door in iedere provincie in Nederland onderstaande foto te laten zien.


Klik op de foto om groter te maken
Klik op de foto om groter te maken

De heer van Galen geeft aan dat zijn lichting gestationeerd was in Grave in de Generaal de Bons kazerne van 1974 tot eind april 1975. Volgens de heer van Galen werd zijn afdeling de Bravo compagnie genoemd, onderdeel van de 12e afdeling veldartillerie, een tankonderdeel bestaande uit M109 tanks.

Zijn groep zorgde voor ondersteuning van de tanks en de berekeningen. Zijn maatje op de vrachtwagen heette Cornet Sikkens en ze waren veel gestationeerd in de Duitse bossen. Bravo compagnie bestond uit 120 tot 130 militairen die allemaal beroepsmilitair waren, tot aan het kader toe.

Herkent u iemand die op deze foto staat of herkent u ook maar iets in het verhaal, neem dan even contact op met: gerardus.van.galen@telenet.be

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

One thought on “Oproep: dienstmaatjes gezocht!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
19 − 7 =