‘Trek aan de Bel’

Vrijdag 9 september vond op de Grote Markt in Groningen de manifestatie ‘Trek aan de Bel’ plaats van milieudefensie, de Groninger Bodem Beweging (GBB), het Groninger Gasberaad en de Coalitie Gasverzet Groningen.


De manifestatie op de grote Markt was de afsluiting van de vier dagen van fietstochtbijeenkomsten door het getroffen gebied. De noodklok werd afgelopen weken door Piet Douwma door de provincie gereden om Groningers bewust te maken van de aardbevingsproblematiek en Groningers op te roepen naar de Grote Markt te komen voor de manifestatie.

Honderden actievoerders verzamelden op de Grote Markt om een tocht te houden door de binnenstad van Groningen. Achttien kerken in de provincie Groningen luidden gisteravond om negen uur voor vijf minuten de klokken om aandacht te vragen voor het culturele erfgoed.

Fotograaf Rieks Oijnhausen was aanwezig:

 

Protest bij de NAM op 24 september
Op zaterdag 24 september organiseert de Coalitie Gasverzet Groningen, waar Milieudefensie ook deel van uitmaakt, een actie bij het hoofdkantoor van de NAM in Assen: honderden springende mensen gaan daar een aardbeving veroorzaken en zo de NAM een koekje van eigen deeg geven.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
11 + 29 =