‘Benoeming Eurofiel Guy Verhofstadt meest absurde ‘benoeming’ van de eeuw’

Ex-premier en Europarlementslid Guy Verhofstadt (Open Vld) gaat de brexit-onderhandelingen met het Verenigd Koninkrijk voeren Dat schrijft Knack. Hij is gisteren benoemd door het Europees Parlement (EP).


fotoL EU - Guy verhofstadt (Open Vlaamse Liberalen en Democraten)
fotoL EU – Guy verhofstadt (Open Vlaamse Liberalen en Democraten)

Guy Verhofstadt zal de Conferentie van voorzitters (bestaande uit de EP-voorzitter en groepsleiders) op de hoogte houden van de ontwikkelingen en tevens helpen bij de voorbereiding van de standpunt van het EP in de onderhandelingen, dit in nauw overleg met de Conferentie van voorzitters. Het Europees Parlement moet een mogelijk akkoord over de voorwaarden voor het verttrk van de Britten uit de EU goed keuren.

Zodra artikel 50 van het EU-Verdrag in werking wordt gesteld door de Britse autoriteiten en de onderhandelingsvoorwaarden door het Europees Parlement zijn geaccepteerd, zal Verhofstadt nauw samenwerken met commissies om vorm te geven aan de onderhandelingspositie van het EP.

“Hardleers Europees Parlement benoemt met Verhofstadt iemand die meent dat het enige juiste antwoord op de Brexit nog veel meer Europa is. Als Europa zo doorgaat zullen er nog meer exits volgen. Mister Eurofiel Verhofstadt gaat de Brexit onderhandelingen doen namens het EP. Dit is één van de meest absurde ‘benoemingen’ van deze eeuw. Immers de Britten hebben Verhofstadt’s droom, de Verenigde Staten van Europa, een knauw gegeven. Dus Guy zal hard terug gaan trappen.” Aldus Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) .

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
7 + 19 =