Over 6 weken uitspraak Raad van State in zake Tracébesluit

Vorige week vrijdag was Diederik Samson in de Der Aa-Kerk in Groningen waar hij in gesprek ging met Groningse PvdA-leden. Volgens Sauer was Samson niet op de hoogte van de situatie rondom de Zuidelijke Ringweg in Groningen.


IMG_0530
PvdA-leider Diederik Samson (r) met Glory Roggen (l)

Diederik Samson verwees de kritische burgers van de actiegroep ‘Groningen verdient beter’ met hun vragen over de ringweg naar de lokale politici. Glory Roggen zou aangegeven hebben dat lokale politici en zelfs Groningse Tweede Kamerleden helemaal niets doen.

“Roeland van der Schaaf heeft vervolgens toegezegd met wethouder Paul de Rook te gaan praten over eventuele alternatieven”, geeft Roggen aan. “Ook gemeenteraadslid Sebastiaan Ruddijs van de PvdA wil een afspraak maken met onze actiegroep.”

Raad van State

Afgelopen donderdag was een tweede hoorzitting bij de Raad van State in Den Haag over de plannen van de Zuidelijke Ringweg. Met name bij het Tracébesluit waren er nogal wat vragen over de veiligheid,  legt Sauer uit. Dat veiligheidsaspect gaat meer specifiek over de voetgangers/fietstunnel bij de Papiermolen. Ook liggen er vragen met betrekking tot de vleermuispopulatie.

foto: Mike Tomale
foto: Mike Tomale

Rijkswaterstaat moest volgens Sauer de tunnel aanpassen en die plannen zijn opnieuw voorgelegd. Daarover is nu een tweede hoorzitting geweest. Volgens Sauer is hieruit gebleken dat Rijkswaterstaat de vragen van de RVS nog steeds niet voldoende heeft beantwoord.

Over 6 weken wordt een uitspraak verwacht van de RVS, maar Sauer verwacht dat er weer uitstel komt van de beslissing omdat de fietstunnel bij de papiermolen, de veiligheid op de weg en de veiligheid van omwonenden onvoldoende zijn onderzocht. Het projectbureau zal dan met nieuwe plannen moeten komen.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
4 × 6 =