Noord Korea laat weer spierballen zien

Maandagmorgen 5 september vuurde het communistische regime van Noord Korea drie ballistische raketten af. Dat heeft de Joint Chiefs of Staff (JCS) van Zuid Korea verklaard, schrijft Reuters.


raketVolgens de verklaring werden de raketten afgevuurd vanuit een oostelijke regio (Hwangju ) ten zuiden van de stad Pyongyang. De raketten kwamen terecht in de zee bij Zuid Korea. De lancering vond een paar uur nadat de leiders van Zuid Korea en China een ontmoeting hadden,  tijdens de vergadering van wereldleiders in Hangzou, China (G20).

The Guardian schrijft dat Noord Korea wel vaker raketten test zodra de wereld kijkt naar de situatie tussen Noord en Zuid Korea. De Zuid Koreaanse president Park Geun-hye uitte kritiek op Noord Korea voor de voortdurende provocaties die de banden tussen Seoul en Beijing schaden. Noord Korea vuurde waarschijnlijk naar aanleiding van de beschuldigingen de raketten af.

Noord Korea vuurde eerder in maart van dit jaar twee ballistisch raketten af vanaf een onderzeeboot in de richting van de Japanse Zee. Deze raketten zouden een test zijn geweest. De lancering  is schending van een resolutie van de VN-Veiligheidsraad uit 2006. Deze resolutie verbiedt Noord-Korea activiteiten op het gebied van ballistische raketten te ontplooien.

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft na de vierde lancering dit jaar opgeroepen de sancties tegen Noord Korea te hernieuwen. Dat schrijft International Business Times.

//platform.twitter.com/widgets.js

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
24 + 12 =