Aanstaande vrijdag moet Kelderwerk alsnog de Rabotoren in Paddepoel verlaten

“Kelderwerk gaat voorlopig gewoon door.” Dat liet een medewerker van het maatschappelijke sportcentrum vorige week weten. Vorige week kwam het bericht nog naar buiten dat Kelderwerk per 1 september alsnog de deuren moest sluiten aan de Pleiadenlaan, dit na een verzoek om uitstel aan verhuurder Woningcorporatie Lefier. Sinds dinsdag 30 augustus is de parkeerplaats naast de toren afgezet met hekken.


foto: Mike Tomale
foto: Mike Tomale

Dillema

“Kelderwerk zou op een faillissement af stevenen als het nu deur moest sluiten en de sport – en fitnesstoestellen zou moeten opslaan. Wat dat betreft zit Kelderwerk in een spagaat”, vertelt de medewerker. “We moeten doorgaan, we kunnen niet anders. Er is nog geen definitieve nieuwe locatie. Tot die tijd kunnen we niets anders dan doorgaan op deze locatie. We hopen dat Lefier schappelijk is en we ondersteund worden vanuit de politiek.”

“Voorlopig wordt het doorgegaan met de opties die al op tafel liggen omdat er vanuit de gemeente nog geen anders opties zijn aangereikt. Er is dus geen reden om daar niet mee door te gaan. Als de gemeente ons uit de brand wil helpen met een andere locatie waar we eerder in kunnen is het probleem met Lefier ook opgelost.”

Kraken

Juridisch gezien wordt een deel van het pand van Woningcorporatie Lefier gekraakt vanaf 1 september door maatschappelijk sportcentrum Kelderwerk. Het kraken van panden is bij de wet verboden in Nederland sinds 1 oktober 2010.

Vanmorgen was er overleg tussen het bestuur van Kelderwerk en Lefier. Dat laat de afdeling communicatie van Lefier weten. Aanstaande vrijdag 9 september moet het pand alsnog bezemschoon worden opgeleverd en de sleutels worden ingeleverd.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
26 ⁄ 13 =