Noodklok in Beijum

Vandaag stond in het winkelcentrum van Beijum de beroemde noodklok uit Oost-Groningen, gebracht door opa Piet Douma. Hij riep de inwoners van Beijum op om aanstaande vrijdag 9 september naar de Grote Markt te komen voor een manifestatie en om op 24 september naar Assen te gaan en te demonstreren bij het hoofdkantoor van de NAM, samen met de Coalitie Gasverzet Groningen.


Opa Piet Douwma heeft in mei van dit jaar 430 kilometer gelopen door het gasgebied als wandelend protest om aandacht te vragen voor de aardbevingsproblematiek. Cirkelend ging hij door het gasgebied met als eindbestemming het episch centrum Loppersum. Ook was opa Piet aanwezig bij de acties tegen de kolencentrale in de Eemshaven.

Nu gaat hij zig-zag door het gasgebied en zet overal de noodklok neer. Op heeft de indruk dat mensen op het platteland wat terughoudender zijn dan stadjers. Vandaag in Beijum heeft hij naar eigen zeggen ongeveer 15 beijumers kunnen enthousiasmeren. Deze week moet hij nog naar Pekela en dan is opa Piet kaar.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
25 − 23 =