Trump wil op zijn eerst dag als president illegale criminelen deporteren

Donald Trump heeft aangegeven dat als hij president wordt, hij zal beginnen met met het deporteren van honderdduizenden criminelen, illegale immigranten zonder papieren die onder de regering Obama-Clinton werden vrijgelaten. Dat schrijft VTM.


foto: Gage Skidmore - Donald Trump
foto: Gage Skidmore – Donald Trump

“Heden ten dage heeft de media – zoals gewoonlijk – het punt van de immigratie weer eens niet gesnapt”, zei Trump, “die willen alleen maar praten over 11 miljoen…die hier illegaal zijn. Mijn prioriteit is het welzijn van Amerikaanse burgers, inclusief miljoenen Latijns-Amerikaanse burgers die allemaal een veilige grens willen, en dan bedoel ik veilig.” Dat schrijft de Wall Street Journal.

Toch heeft de regering van Obama meer mensen gedeporteerd dan voorheen, schrijft de LA-Times. Dat zou komen door een andere manier van registratie bij de grenzen. Immigratie advocaten bereiden protesten voor op wat zij noemen de twee miljoenste deportatie onder Obama, een getal dat hoogstwaarschijnlijk deze week wordt gehaald.

Trump’s Campagne manager Kellyane Conway geeft aan bij CBS dat als Trump president wordt, hij zeker de wetten van het land zal gebruiken om de 11 miljoen illegale immigranten aan te pakken. “We hebben allemaal geleerd in de kleuterschool om in de rij te staan en te wachten onze beurt,” zei ze.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 ⁄ 6 =