SP, CDA en PvdA stellen Kamervragen inzake de affaire Vergnes

Partijen SP, CDA en PvdA stellen Kamervragen over de affaire Vergenes. Vorige week kondigde NAM aan dat deze geen schade-expertise meer zou vergoeden van Vergnes Expertise B.V uit Leek.


caspar-4 schadeDe Groninger Bodem Beweging vraagt zich af waarom de Nationaal Coördinator Groningen zich stil houdt rond deze affaire en hoe de reactie zal zijn van minister Kamp op de Kamervragen die gesteld worden door Jan Vos, Van Dekken en Nijboer van de PvdA, Smaling van de SP en Agnes Mulder van het CDA . “Het was immers minister Kamp die de NAM een Maatschappelijke Verantwoorde Onderneming noemde. Als dat het referentiekader is van waaruit hij de antwoorden gaat geven, dan reageert hij misschien zelfs met een uitgebreidere lofuiting voor de NAM.”

De politici vragen aan de minister of hij op de hoogte is van de affaire en of het aan NAM is om een dergelijke beslissing te nemen als het gaat om een gerenommeerd bedrijf dat een voor NAM – afwijkende conclusies komt. Men wil graag weten of er meer van deze gevallen bekend zijn waar NAM heeft aangegeven niet meer te willen samenwerken met expertisebureaus.

Tevens vragen de politici de mening van de minister aangaande het aardbevingshandboek, opgesteld door NAM en vragen ze de NAM verder op afstand te zetten bij de afhandeling van de aardbevingsschade.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
21 − 3 =