Collecte Rode Kruis

Maandagmiddag 29 augustus vond de jaarlijks terugkerende collecte voor de Rode Kruis Studentendesk Groningen plaats. De Studentendesk was ook aanwezig op de KEI-markt waar nieuwe studenten enthousiast werden gemaakt om vrijwilliger te worden


foto: Mike Tomale
foto: Mike Tomale
foto: Mike Tomale
foto: Mike Tomale

Tijdens dit collectemoment collecteert een studentenvereniging uit Groningen voor de Studentendesk. Vorig jaar nog was dit het Groninger studenten corps G.S.C. Vindicat atque Polit, dit jaar zal A.G.S.R. Gyas deze eervolle taak op zich nemen. Leden van de vereniging zullen een middag voor de Studentendesk collecteren zodat er het aankomende studie jaar weer veel leuke en vooral goede activiteiten georganiseerd kunnen worden voor de wat kwetsbare groepen in de samenleving.

Denk aan doelgroepen als eenzame ouderen, gehandicapten, kinderen van de voedselbank etc. juist zij hebben behoefte om even uit de dagelijkse sleur gehaald te worden en verdienen een leuke activiteit.

Bij alle activiteiten ligt de nadruk op zelfredzaamheid. Zo zijn er zumbalessen voor ouderen waar op een sportieve manier duidelijk wordt gemaakt wat de zwakke punten van het lichaam zijn en wat de gevolgen zijn als men valt. Een ander voorbeeld is kaarsen maken in een bejaardenhuis waarbij de brandweer dan voorlichting komt geven.

Maar ook projecten zijn mogelijk, zoals het adopteren van een oma. De student adopteert een oudere en gaat één keer per week op viste om een praatje te maken en wat te drinken. Dit om wat te doen aan de eenzaamheid onder veel ouderen.

De studenten die vrijwilligerswerk doen voor de Rode Kruis Studentendesk Groningen doen dit niet omdat het studiepunten oplevert.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
14 ⁄ 7 =