Groningen Swim Challenge haalt meer dan 70.000 euro op

Stichting Groningen Swim Challenge organiseerde voor de derde keer dit jaar de Groningen Swim Challenge. Op de kade voor Palingrokerij Gaele Postma in Zoutkamp startte gistermorgen de Groningen Swim Challenge.


Om kwart voor vijf gistermorgen verzamelden de zwemmers en vrijwilligers in Zoutkamp.  De zwemmers gaan dwars door het Reitdiep naar Groningen. De afstand van de zwemestafette tussen Zoutkamp en de Oosterhaven in Groningen is 33 kilometer. Iedere zwemmer zwemt ongeveer 8 kilometer.

De Swim Challenge van 2016  zal de grootste en meest diverse editie van de Swim Challenge tot nu toe worden. Naast de estafette zwemtocht van Zoutkamp naar de binnenstad van Groningen, worden er twee nieuwe evenementen aan het programma toegevoegd. Met de City Swim en Heel Groningen Zwemt zullen nóg meer mensen worden betrokken bij de uiteindelijke opzet van de stichting: zwemmen voor het goede doel!

Fotograaf Rieks Oijnhausen was zowel bij de start als de finish aanwezig

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
29 − 1 =