Alcoholverbod in Grootegast

Dagblad van het Noorden schrijft op 17 augustus dat jongeren lak hebben aan het samenscholingsverbod dat zou gelden in een groot deel van het dorpscentrum. Ook RTV Noord vermeldt op de website dat het zou gaan om een alcohol- en samenscholingsverbod in in het centrum van het dorp.


DVHN
Screenshot DVHN
RTVNoord
Screenshot RTV Noord

De gemeente Grootegast schrijft op de website dat er vanaf 1 augustus een alcoholverbod geldt in bepaalde delen van het centrum van Grootegast. In verschillende media is hierover de afgelopen periode gepubliceerd. Hierbij is ook vaak ten onrechte de term samenscholingsverbod genoemd. Er geldt namelijk géén samenscholingsverbod in Grootegast, maar alleen een alcoholverbod. Iedereen is van harte welkom in het centrum van Grootegast, als dat maar niet met alcohol gepaard gaat.

De gemeente stelt dat er de afgelopen periode veel klachten zijn ontvangen over luide muziek, rondscheurende auto’s, brandstichting en vernielingen door jongeren. Dit wordt aangewakkerd door alcoholgebruik. De politie zal gaan handhaven op het nuttigen van alcohol of het bij zich hebben van aangebroken flessen en blikjes alcoholhoudende drank.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
6 + 19 =