Officiële opening nieuwe expositie Pieterburen

Gisteren openden ‘ice-man’ Wim Hof en de garnalenkoningin van Zoutkamp het vernieuwde bezoekerscentrum bij Zeehondencrèche Pieterburen. De expositie vertelt het nieuwe verhaal van de zeehondencrèche. De oude zeehondencrèche was reactief en zorgzaam, de nieuwe zeehondencrèche is Pieterburen 2.0. proactief, science-based en liefdevol.

Pieterburen-1Pieterburen-4Het vernieuwde bezoekerscentrum is een actieve ontdek- en beleefruimte waarin duurzaamheid en recycling centraal staan. De medewerkers zetten in op verbreding: alle aspecten van de zeehond en zijn leefomgeving komen hier aan bod; opvang en verzorging, onderzoek, educatie en (natuur-)beleving. In het bijzonder is er ook aandacht voor ons uithangbord Happy Seal, hét cultuur- en bewustwordingsproject voor een schonere zee.

Pieterburen-3Wim Hof voegt daar nog aan toe dat de zeehonden bio-indicatoren zijn. Als er geen zeehonden meer komen bij de zeehondencrèche, dan is dat winst voor de mens omdat het zeewater in het wad schoon is en er voldoende voedsel is voor d e dieren.

Het belangrijkste is om zelfbewustzijn te creëren, vooral via de wetenschap. Grenzen bestaan alleen in onze hoofden. Aldus de ‘ice-man’

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
16 × 16 =