Activiteiten vandaag in en rond Pieterburen

Vandaag werden in Pieterburen de bloemetjes buiten gezet. Er was een Noordkustfestival en de tweewekelijks terugkerende waddenmarkt was ook te bezoeken op het plein voor Restaurant Waddengenot.

Pieterburen-2Noordkustfestival

Het Groninger Landschap organiseerde allerlei activiteiten zoals braakballen pluizen en je eigen brood bakken rondom Buitenplaats Noordkust. Ook was molen ‘De Vier Winden” opgesteld voor bezoekers die dankzij het prachtige, heldere weer vanaf de omloop ver over het dorp en de landerijen konden kijken.

Pieterburen-1Pieterburen-5Waddenmarkt

De Waddenmarkt is een tweewekelijks terugkerende markt met extra activiteiten zoals een demonstratie vis roken en een huifkartocht. Naast de Waddenmarkt is er horeca met terrasjes en een grote speeltuin voor kinderen. Volgende week is deze markt weer te bezoeken in Lauwersoog.

Pieterburen-3Pieterburen-4Thee drinken bij Domies Kerk en Toen

Naast de Petruskerk in Pieterburen staat een oud gebouwtje waar vroeger godsdienstonderwijs werd gegeven. Het fungeert nu als theeschenkerij. Om je even terug te trekken kun je uitstekend op het terras aan de achterkant van de theeschenkerij gaan zitten, omringt door prachtige bloemen en een vijvertje.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
24 × 24 =