Vier zeehondjes vrijgelaten

Vandaag werden tussen Lauwersoog en Schiermonnikoog vier zeehondjes vrijgelaten op een zandbank. Alle vier de dieren waren maanden gelden door hun moeder achtergelaten. De ‘huilertjes’ werden uiteindelijk opgevangen bij zeehondencrèche Pieterburen.

_DSC3975Na maanden van intensieve verzorging zijn de zeehondjes weer sterk en fit genoeg om terug te keren in de voor hen nog vreemde, natuurlijke omgeving van de Waddenzee.

Tijdens deze vrijlating gaan ook mensen mee die een zeehondje hebben ‘geadopteerd’. Het is voor sommige kinderen dan ook een emotioneel moment om de kleine zeehondjes te zien verdwijnen in de golven van de zee.

Volgende week verschijnt een uitgebreide videoreportage over het wel een wee van de zeehondjes in zeehondencrèche Pieterburen.

Fotoreportage

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

2 thoughts on “Vier zeehondjes vrijgelaten”

  1. Onze dochter heeft er 1 vrijgelaten op deze dag. Geweldig moment om ze hun vrijheid terug te geven. Mooie foto’s hebben jullie gemaakt. We kijken uit naar de videoreportage.

  2. Geweldig mooie natuuropnamen en verslag. We zien uit naar de video van Bart (we zagen hem al op enkele foto’s). Groetjes uit Assen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
3 + 24 =