Vliegtuigen met slachtoffers MH17 geland op vliegbasis Eindhoven

Vanmiddag om 15.45 zijn op vliegbasis Eindhoven weer twee vliegtuigen geland met slachtoffers afkomstig van vlucht MH17.

BtUGQhPCAAAHnpu
foto: NOS-live Ned1

In tegenstelling tot gisteren zijn er bij de vlucht van vandaag 74 kisten aan boord met stoffelijke overschotten. De kisten zullen met rouwauto’s via de A2 en A27 naar Hilversum worden gebracht ter identificatie.

Aantal Nederlandse slachtoffers vliegramp verhoogd naar 194

Het aantal Nederlandse slachtoffers van de vliegramp is met één verhoogd en staat nu op 194.

Het gaat om een vrouw met de Duitse en Nederlandse identiteit. Zij reisde op een Duits paspoort en werd als Duitse opgenomen op de eerdere lijst.

Toestemming Onderzoeksraad voor verplaatsing wrakstukken

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft ingestemd met het verplaatsen van wrakstukken op de crashsite nadat een verzoek hierover de Raad via de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) heeft bereikt. Dit om de op de rampplek nog aanwezige slachtoffers te kunnen bergen. Dit zal gedaan worden door lokale partijen.

De Onderzoeksraad vindt het van groot belang dat zoveel mogelijk slachtoffers naar Nederland terugkeren om te worden geïdentificeerd en overgedragen aan hun nabestaanden.

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
17 − 9 =