GGD: “het wordt tropisch warm”

Op Twitter waarschuwt de GGD Groningen voor tropische temperaturen

Pouring water from bottle into glass on blue backgroundVeel mensen denken dat vooral de zon die op hoofd, nek en schouders schijnt, gevaarlijk is vanwege de kans op een zonnesteek. Maar het grootste risico van hitte is uitdroging. Het lichaam verliest extra vocht door transpiratie als gevolg van hoge temperaturen.

Warm weer is ook gevaarlijk

Hitte is al gevaarlijk vóórdat er een hittegolf is. In Nederland neemt de sterfte al toe op een mooie zomerdag. Dit komt bijvoorbeeld doordat de zon huizen opwarmt tot hogere temperaturen. Als het een paar dagen mooi zomerweer is, stijgt de temperatuur binnen steeds verder. Binnentemperaturen vanaf 26 graden vormen een gezondheidsrisico.

//platform.twitter.com/widgets.js

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
14 ⁄ 7 =