Onbegrip

Vorige week schreef ik het stukje over ISIS waarin ik vooral Groningse moslims opriep om reacties aangaande de treurige situatie in Syrië en Irak. Ik riep op tot reactie omdat ik de situatie misschien wel verkeerd zie, en dus blij zou zijn met een goede uitleg die mij misschien doet inzien dat het geen beesten zijn die elkaar daar afslachten, maar beschaafde burgers met een visie en doel die elkaar door middel van goede argumenten (al dan niet gevormd door kokervisie) proberen te overtuigen. Natuurlijk niet! Democratie en/of consensus zijn voor wat betreft de conservatieve tak van de islam het vergif van de westerse wereld.

monastere jordanie syrieDrogreden

Via e-mail kwam slechts één reactie binnen waarin werd geschreven dat het onderwerp hier niet zou spelen. ‘Hier’ zou je dan vrijelijk kunnen vertalen in ‘Groningen’ daar ik Groningse moslims in mijn tweet had gevraagd. Ik zou ook bot vangen bij alle Groningse moslims want niemand wil/gaat praten. Nu heb ik een hekel aan mensen die selectief overal de eerste viool willen spelen en zich baseren op eenzijdige informatie. Vooral op internet, via fora en websites de islam verheerlijken maar reflecteren ontbreekt op ieder punt.

Het is belangrijk dat vrije, liberale moslims in Nederland zich uitspreken over de hachelijke situatie van hun broeders die ‘en masse’ worden afgeslacht door extremistische moslims en terroristen. Ik zie het als hun plicht aangezien ze hier (vrijwillig) wonen. Vrijheid komt ook met verantwoordelijkheden, grenzen en verplichtingen. Het is belangrijk dat het debat op gang komt om zodoende de eigen, soms recalcitrante, moslimjeugd te behoeden voor het martelaarschap. Zolang dit niet gebeurd zal er nooit een ommekeer komen en zal extremisme winnen aan populariteit door gebrek aan intellect en tegengeluid.

Hiep, hiep hoera, mijn zoon wordt /is een martelaar!

Aan jihadisme valt m.i. weinig eer te behalen binnen de vrije westerse wereld. Misschien dat het stilletjes toch toegejuicht wordt door de westerse moslimgemeenschap? Ouders die er helemaal blij van worden dat hun zoon gebrainwasht is en besluit om te gaan vechten voor het Kalifaat, desnoods zelf te sterven en andere moslims te vermoorden. Moslims met een andere strekking ten opzichte van de islam (sjiieten) maar die ook geloven in dezelfde Allah.

Toch is er een enkeling die het niet eens is met deze zogenaamde heroïsche keuze van hun kind en op zoek gaat om het kind te behoeden. Maar ook in het vrije Westen wordt praten bestraft omdat te weinig moslims dat doen. Intimidatie, bedreiging, moord en doodlag zijn de middelen waarmee de conservatieve moslims hun argumenten proberen te onderbouwen. En het heeft blijkbaar effect. Niemand praat.

De Nederlandse regering heeft nu toch maar besloten maatregelen te nemen en het Nederlanderschap af te pakken van hen die als jihadstrijders vertrekken. M.a.w. het wordt een enkele reis naar het kalifaat…als het dat al niet was.

Struisvogel- of ambivalent gedrag

Omdat de (liberale) moslims in het vrije westen niet in het openbaar de jihadisten willen afvallen of bekritiseren, doet men net alsof het niet speelt. Struisvogelgedrag. Steek je kop maar in het zand, dan gaat het aan ons voorbij of is het er niet. Het is wel degelijk een onderwerp en niet alleen omdat wij vrije westerlingen dat er van maken. Te meer omdat de moslimgemeenschap in het vrije westen, er voor kiest om in vrijheid te leven en niet onder het juk van een repressieve, conservatieve indoctrinatie.

Omdat er geen kritische reacties komen worden er twee indrukken geweekt. Enerzijds is de moslimgemeenschap het er niet mee eens wat gebeurd in Syrië en Irak, maar men spreekt zich niet uit vanwege de angst voor represaille. Anderzijds kan men denken dat de moslimgemeenschap het er wel mee eens is maar zich niet uitspreekt vanwege de publieke opinie van de vrije westerse wereld. Is het dan zo vreemd dat ik smacht naar een verklaring zodat ook dit raadsel geen onderdeel wordt van de een of andere self-fulfilling prophecy?

 

In het boek ‘Brussel: Eurabia’ bevestigt Arthur van Amerongen als het ware het gevaar van het ontbreken van reflectie, maar ook kokervisie. De ooit zo overtuigde voorstander van de multiculturele samenleving (Kasba Holland 2006) betrapte zichzelf op een tegenovergestelde wereld (2008) tijdens zijn bekeer traject tot moslim.

Ik ben helemaal voor diversiteit in de samenleving, ongeacht religie of etniciteit, en ik ga zeker niet beweren dat onze vrije westerse wereld ‘de ideale’ is. Misschien wel verre van, maar een mensenleven heeft bij ons nog iets meer kans/waarde dan in de islamitische heilstaat.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

One thought on “Onbegrip”

  1. Ze hadden het te druk met gillen dat Geert Wilders een racist is. Of hebben………..

    Nog even en dan hadden ze gewild dat hun zoon PVV kamerlid was geworden, want de islam is niet zoals ze altijd ons wilden wijsmaken. Nu zitten ze met de gebakken peren en is of hun zoon een moordenaar, of word hun familie daarginder vermoord door hun vredelievende islam. Op mijn steun hoeft niemand te rekenen. Stelletje gestoorden, het word tijd dat ze zelf hun eigen fouten eens ingaan zien.
    Dus ook idd onbegrip van mijn kant uit. Ik wil ze ook niet begrijpen overigens, wie wil nu dat zijn zoon een moordenaar wordt. Een normaal denkend mens niet in ieder geval. Ik ben vaak uitgescholden als raciste, te vaak. Ik ben NIET degene die met hakenkruizen loopt en Hitler vereerd. Dat soort is eigenlijk de aandacht niet meer waard. De islam heeft duidelijk zijn ware aard getoond, en als men nog gelooft in excessen. Had je verdiept in de islam, had er boeken over gelezen, films over gekeken, dan had je dit kunnen verwachten.

    Oorlog wordt het toch, dan maar daarginder, laten we wel zijn, de moslims zijn altijd achter elkaar blijven staan. Nu vechten ze elkaar de keet maar uit. Zolang het maar niet hier is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
7 + 4 =