ISIS, een legitiem excuus om je als beest te gedragen

In de naam van Allah is alles geoorloofd, ook genocide.

Op internet lezen we de verhalen van Nederlandse jongeren die radicaliseren en vertrekken naar Syrië om daar samen met hun broeders een nieuw kalifaat te stichten. Maar ik heb zo mijn bedenkingen of het daadwerkelijk zozeer om het kalifaat gaat of dat het simpelweg is om legaal te mogen moorden en je als een beest te gedragen, want dat is een stuk makkelijker dan ‘beschaafd’ zijn en je aan regels houden.

TerroristZodra het kalifaat een feit is moeten we nog maar afwachten of deze polderjihadisten ook daadwerkelijk ter plekke blijven om het kalifaat verder vorm te geven. Zullen ze zich onderwerpen aan regels die door hun profeet zijn opgesteld? In tijde van (heilige) oorlog gelden die regels niet… maar daarna dan?

Gaan vechten voor ISIS en het kalifaat is in mijn ogen puur een lustobject en heeft niets meer met het geloof te maken. Het is als neuken zonder condoom. Je bent geil, in extase en denkt op dat moment even niet na over de consequenties. Helemaal in een roes om later bezweet wakker te worden met een druiper of onverwachte zwangerschap. Mensen vermoorden, koppen afhakken en proeven van wat zogenaamde goddelijke macht is. Moslims die hun eigen broeders vermoorden of als martelaars sterven om beloond te worden met 72 maagden.

Ik beweer niet dat wij het in het verleden netjes hebben gehandeld. Wij hebben ook onze sporen nagelaten in de geschiedenis m.b.t. landjepik en het geloof wat radicaliseerde en misbruikt werd om doelen te verwezenlijken.

Opportunistische, gemakzuchtige of liberale islam in Nederland?

Wat mij intrigeert is namelijk waarom de hele Nederlandse moslim gemeenschap zich niet uitspreekt tegen de gebeurtenissen in Syrië en Irak. Ik mag toch graag geloven dat onze neder-moslims ook alleen maar het goede willen voor hun broeders in Syrië en Irak, zoals vrijheid, een dak boven je hoofd en eten op tafel. Wordt dit bereikt met terroristen of met vrijheidsstrijders? Wat is eigenlijk het wezenlijke verschil?

De pro-ISIS aanhangers onder de neder-moslims durven zich nochtans wél te uiten en hun aantallen groeien. Het is tenslotte een grondwettelijk recht in dit land om te demonstreren, behalve als je pro-nazi demonstreert, dan wordt er ineens met twee maten gemeten.

Ook aan de oproep van de zichzelf benoemde kalief, Abu Bakr al-Baghdadi , wordt tot op heden weinig gehoor gegeven. Ik zie geen massale volksverhuizing plaatsvinden richting het nieuwe kalifaat. Blijkbaar is het toch wel fijn en veilig in Nederland, bij al die Kafirs.

Genocide, etnische zuivering, massamoord

In het westen zitten mensenrechtenorganisaties met de handen in de haren. Als het nu eens Nederlandse – of Amerikaanse soldaten waren geweest die als beesten tekeer gingen in het buitenland, dan hadden de organisaties kunnen roepen dat het genocide is. Maar nu hoor je niemand die term gebruiken. Het is alsof de westerse wereld zich erbij heeft neergelegd dat voor dit specifieke probleem geen oplossing is. Geen diplomatieke en ook geen militaire. Van dat laatste hebben we gezien wat is gebeurd in Irak en Afghanistan. Een harde levensles die veel levens heeft gekost en uiteindelijk tot niets heeft geleid.

Van diplomatieke oplossingen hebben we ook weinig gezien in de geschiedenis, als we bijvoorbeeld kijken naar Kosovo of Israël. Je kunt zogenaamd kletsen tot je een ons weegt, uiteindelijk zijn alle machtsverschuivingen in de geschiedenis gepaard gegaan met veel bloed en geweld.

Gaat het hoofdstuk Syrië/Irak de geschiedenis in net als de Armeense genocide? In dit geval lijkt het erop dat soennieten de sjiieten en andere takken van de islam afslachten tot alleen soennieten overblijven die er voor kiezen te leven volgens de letterlijke regel van hun bloeddorstige en krijgslustige profeet.

De teller stond op 1 april 2014 op 150.000 doden, alleen al in Syrië. Om dit in perspectief te zien, dat is het aantal inwoners van een stad in de orde van grootte als Enschede of Haarlem. Is dit nog niet genoeg om te betitelen als genocide? In het voormalige Joegoslavië waren slechts 8000 slachtoffers voldoende…

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 − 12 =