Onderzoeksraad voor Veiligheid in gesprek met Schokkend Groningen

Schokkend Groningen is vandaag in ‘t Zandt in gesprek gegaan met de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Deze geheime bijeenkomst vond plaats op initiatief van de Onderzoeksraad in Dorpshuis ’t Zandt.

Commissieveiligheid_SchokkendGroningenDe Onderzoeksraad is sinds januari 2014 bezig met gesprekken bij diverse Groningse instanties, groeperingen en individuelen om in kaart te brengen wat er leeft onder de Groningers. Het ging niet specifiek om de actiegroep Schokkend Groningen maar meer om de mensen waar zij voor staan, de gedupeerden. In december van dit jaar nog zal er een openbaar rapport worden uitgebracht.

Waarom nu ook de Onderzoeksraad voor de Veiligheid bezig is met een rapportage nadat ook het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid een rapport heeft uitbracht blijft voorlopig een vraag.

Minister Kamp is verantwoordelijk voor de geldelijke kant van de aardbevingsproblematiek in Groningen. Aan wie legt de Onderzoeksraad voor de Veiligheid dan verantwoording af? Aan het ministerie van Veiligheid en Justitie ( Ivo Opstelten)?

Kritische geluiden

Al vaker is het principe voorzorgsprincipe naar voren gebracht door de actievoerders. Nu vindt het college voor de rechten van de mens ook dat de overheid mensenrechten te weinig meeneemt in de besluitvorming. Het college heeft een stuk opgesteld waarin 50 aanbevelingen worden gedaan aan de regering.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
12 + 10 =