Terrorisme in Groningen?

Op de site van RTV-Noord konden we gisteren lezen dat de nationaal coördinator terrorisme bestrijding Dick schoof concludeert dat het verzet in Groningen geprofessionaliseerd en verhard is. Onder andere voor Schokkend Groningen en GroenFront is dit reden om zich gecriminaliseerd te voelen.

Caméra de surveillanceGroenFront geeft aan dat er getracht wordt de organisatie als eco-terrorisme te labelen en zijn van mening dat de Dick Schoof het legitieme protest in Groningen probeert te criminaliseren.

“De inmenging van de landelijk opererende, radicale milieugroepering GroenFront! in het radicale verzet tegen gaswinning zorgt vanaf januari 2014 voor een professionalisering en verharding van de acties.”

De woordvoerder van het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid geeft aan dat het stuk wat naar buiten is gebracht door de organisatie spreekt van een mogelijke dreiging die uitgaat van de organisaties in Groningen. Van terrorisme is geen sprake, alleen activisme is een mogelijke dreiging.

Schokkend Groningen reageerde furieus op de aantijging en stuurde de volgende e-mail naar o.a. pers, media en Tweede Kamer:

Politie en ME zijn al ruimschoots aanwezig, geweest. Nu ons bestempelen als terroristen? Straks de soldaten en tanks door de Groningse dorpen en straten?De Staat die straks alles inzet tegen de Groningers, de Groningers die uit noodweer handelen?

Het gas zal vloeien en ten gelde gemaakt worden te koste van??????????? Het wegvagen van provincies? Leve Europa, hoeveel van het gas werd er ook al weer geëxporteerd?

Hoeveel is er eigenlijk maar voor binnenlands gebruik? Stoppen met onmiddellijke ingang met het leveren aan het buitenland? Leveren aan het buitenland ten koste van levens? VOORZORGSBEGINSEL!

Hoeveel van de ministers, Tweede Kamerleden, provinciebestuurders, burgemeesters, wethouders, raadsleden, zien dit alles gebeuren en ondernemen NIETS?

Hoeveel van deze mensen hebben al slechte dromen over wat ze laten gebeuren? Waar zij aan meewerken? Onderdeel van uitmaken? Zich mede schuldig aan maken? Later misschien voor vervolgd en veroordeeld voor zullen worden?

Ben ik, John M. Lanting, volgens u te ver gegaan met deze mail? Ik ben nog lang niet uitgeschreven, uitgepraat of uitgeblust v.w.b. het actievoeren! NOODWEER!

Voor beide organisaties geldt dat ze zich zorgen maken over de toekomst omdat de Groningse protestorganisaties en hun acties onder de loep liggen van het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. John Lanting zal bij BNR-radio rond 18:15 vanavond een interview geven.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
25 + 24 =