Kleurrijke parade in Warffum

Zaterdag 28 juni verzamelden alle groepen die meedoen aan de Op Roakeldais zich op het plein in Warffum. De meeste van de buitenlandse dansers die meedoen aan dit culturele folklore festival zijn jonge studenten. De groepen uit Nederland bestaan veelal een wat ouder mensen.

DSC_7760Op Roakeldais vindt zijn oorsprong in 1966 en duurde toen 10 dagen lang. Het festival werd toen gecombineerd met een hobby – en landbouwbeurs. Dit jaar wordt het festival voor de49ste keer gehouden en zijn de onderlinge contacten dankzij internet gegroeid tot een ware community waar 2400 mensen van 5 continenten uit 45 verschillende landen contact met elkaar hebben.

Gisteren werd er vooral gedanst en gefeest vanuit de grote feesttent waar een smeltkroes aan culturen op het podium de bezoekers lieten genieten van hun prachtige klederdracht en volksdansen. Vandaag kon heel Warffum en omgeving genieten van de prachtige parade door de straten van het pittoreske dorp. In het middagprogramma staan workshops en dansmatinees op de agenda.

Zondag 29 juni is de laatste dag van het festival en wordt deze waardig afgesloten met een dansvoorstelling en diverse workshop.

Hieronder nog wat wetenswaardigheden.

  • 350 buitenlandse gasten
  • Deze logeren bij 175 gastgezinnen verdeeld over 10 dorpen
  • Festival wordt mede mogelijk gemaakt door 200 vrijwilligers
  • Voorzitter van het bestuur is Jan Zijlstra en artistiek leider David Kloosterhuis
  • Op het terrein zijn vijf podia

Meer foto’sfilm (1) – film (2)

 

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
27 − 2 =