Raadsvergadering 25 juni gemeenteraad Groningen

Vandaag werden twee belangrijke onderdelen besproken in de raadsvergadering van 25 juni 2014. Het voorjaarsdebat en de Zuidelijke Ringweg Groningen.

raadsvergadering25-6Zuidelijke Ringweg Groningen

Veel nieuws was er niet te melden sinds de commissievergadering van vorige week. Alleen dat nu variant 5 van Kamminga mee kon genomen worden in de overweging van het college en de gemeenteraad. Deze variant werd door het college afgeraden omdat de aanpassing van het tracébesluit ( TB) vele maanden zou duren en het college niet het nut zag om 10 miljoen extra te investeren voor een directe aansluiting van de Hereweg.

Wethouder Paul de Rook verzekerde de raad dat de beslissing niet alleen maar op financiële basis was genomen maar dat inhoudelijk de voordelen niet opwogen tegen de nadelen.

Naast de 30 ingediende moties, waarvan het merendeel werd afgeraden, werd het eerste deel van de vergadering toch overschaduwd door het weggevallen van het draagvlak voor de Kamminga variant.

Mening-kammingaVerkeersdeskundige Kamminga was dan ook teleurgesteld en probeerde de uitspraken van de wethouder te framen op Twitter.

Wethouder Paul de Rook gaf namelijk aan dat het of de Kamminga variant was of de optimalisaties zoals de Esperantotunnel. Keuzes maken en consequenties accepteren.

De voorwaarden en eisen formuleren voor de aanbestedingsprocedure is de volgende stap in het project ZRG om zo eind dit jaar de markt op te gaan.

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
44 ⁄ 22 =