Bakker de Rappe Schoenlapper Zuidlaren sluit inzamelactie feestelijk af

Begin mei startte Bakker de Rappe Schoenlapper in Zuidlaren de kledinginzamelactie ‘Help Mensen in Nood’. De actie liep oorspronkelijk tot aan zaterdag 31 mei, maar werd wegens het enorme aantal spullen dat bleef binnenkomen verlengd tot aan zaterdag 21 juni. Op zaterdag 28 juni wordt de actie in de middag feestelijk afgesloten en wordt het totaal aantal opgehaalde kilo’s op vrolijke wijze onthuld door het hilarische dames duo Klevende Liefde.

Bakker_zuidlarenVoor eigenaren Gretha Jut & Dennis Franke van Bakker de Rappe Schoenlapper in Zuidlaren, die dit vanuit humanitaire redenen doen, is de hele inzamelactie een onverwacht groot avontuur geweest: “De actie was vanaf het begin eigenlijk al een veel groter succes dan we van tevoren hadden durven dromen. Zelfs tot aan afgelopen zaterdag bleven mensen massaal ladingen aan kleding, schoenen, textiel en beddengoed inleveren. Onze winkel in Zuidlaren kon eigenlijk deze grote toeloop helemaal niet aan. fotoWe hadden een blauwe kliko container in de winkels staan, maar die was eigenlijk telkens al na één dag overvol. Gelukkig konden we veel spullen kwijt in onze kelder, maar zelfs die stond soms zo vol dat we de zakken wel in de winkel moesten laten staan. Echt een gekkenhuis dus!”

De kleding wordt via Bakker de Rappe Schoenlapper Zuidlaren doorgegeven aan Sam’s Kledingactie die het weer verder distribueert aan gecertificeerde sorteerbedrijven. Deze sorteerbedrijven zorgen dat de kleding op de juiste plek terechtkomt in ontwikkelingslanden. De kleding wordt dan voor een klein prijsje verkocht op een lokale markt. De opbrengst uit de verkochte kleding gaat naar ontwikkelingsprojecten van Cordaid Mensen in Nood.

Feestelijke afsluiting op zaterdag 28 juni van 14:00 tot 16:00 uur
Omdat de actie zoveel positieve en hartverwarmende reacties heeft opgeleverd, hebben de schoenlappers besloten de actie op een waardige manier af te sluiten samen met iedereen uit Zuidlaren en omstreken. Gretha Jut & Dennis Franke vertellen enthousiast verder: “Dat iedereen hier zo actief voor dit goede doel aan de gang is gegaan is echt een compliment waard. Mensen hebben echt uit alle gaten en hoeken spullen verzameld en ingeleverd. Sommige families zijn hier wel twintig keer langs geweest. Ongelooflijk toch? Vandaar dat iedereen zaterdag aanstaande meer dan welkom is bij ons in de winkel aan de Stationsweg 25 in Zuidlaren vanaf 14:00 uur! Iedereen kan dan in de winkel een gokje wagen over het totaal aantal opgehaalde kilo’s en de drie mensen die het dichtste bij het werkelijke aantal kilo’s zitten, winnen dan een mooie prijs.” Om deze middag op te vrolijken zal het komische duo Klevende Liefde om 16:00 uur het aantal werkelijk opgehaalde kilo’s onthullen en de drie winnaars bekendmaken. Ook zullen de mensen van Sam’s Kledingactie aanwezig zijn, omdat zij de actie in Zuidlaren als een van de grote succesverhalen zien van de afgelopen tijd.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 ⁄ 6 =