Streetball Groningen

Streetball Groningen bestaat al sinds 1995 en sluit zich dit jaar aan bij de landelijke tour van de Nederlandse Basketball Bond. In twaalf verschillende steden wordt het 3×3 toernooi georganiseerd. In Groningen is het toernooi op 22 juni met in totaal 14 velden op de Grote Markt. De tour wordt met een finale op 20 juli in Amsterdam afgesloten.

streetball-1Naast het toernooi werden verschillende side events georganiseerd. Zo was Henk Pieterse, ex-international profbasketballer, van de partij die zijn beroemde basketballclinics aan de jeugd gaf. Kinderen tot en met 14 jaar die op de Grote Markt aanwezig waren, konden met hem basketballen en de basis van basketballen leren. Rond 13.00 uur werd de eerste clinic gegeven. Daarnaast zijn er dansoptredens verzorgd door New Attractions en draaiden drie DJ’s, lekkere beats die zorgen voor een gezellige urban sfeer.

Kijk voor meer informatie op www.streetballgroningen.nl .

Meer foto’sfilm

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
12 − 5 =