Bewoners adopteren en onderhouden groenvoorzieningen in hun straat

In de Jensemaheerd werd vandaag één van de vier jaarlijkse schoonmaakrondes gehouden van de geadopteerde groenvoorzieningen in de heerd. Dit werd gedaan in combinatie met een Jensemaheerddag.

DSC_7302DSC_7301 Een deel van de bewoners van de Jensemaheerd onderhoudt het grootste gedeelte van de groenvoorzieningen in hun heerd al 6 jaar omdat men het niet eens was met de onderhoudsarme aanpak die de gemeente Groningen hanteerde.

De bewoners hebben een afspraak met de gemeente gemaakt die 1 keer per jaar voorziet in nieuwe planten. De invulling, het uiterlijk en het onderhoud van de groenvoorziening is nu helemaal voor rekening van de heerdbewoners.

DSC_7300Gezamenlijk worden de groenvakken vandaag schoongemaakt onder het genot van koffie/thee en wat lekkers. De hele dag door worden er activiteiten georganiseerd voor bewoners van de Jensemaheerd. De dag wordt afgesloten met een kampvuur.

Zelfs buiten Groningen, in Delfzijl en Rotterdam, heeft men interesse in deze vorm van burgerparticipatie die ook een positief effect heeft in de wijk op de cohesie.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
8 × 26 =