“Politiek gezien begrijpelijk, menselijk maat ontbreekt”

“Politiek gezien begrijpelijk maar de menselijke maat ontbrak vandaag”. Zo vatte mevr. Blauw, onderneemster uit de Zwanestraat, het actualiteitendebat van woensdag 18 juni samen. Het actualiteitendebat was aangevraagd door de Stadspartij en het CDA. Tijdens afgelopen weekend zijn een paar ondernemers in de Zwanestraat gedupeerd geraakt door de festiviteiten rondom het lustrum van RUG.

actualiteitendebat18-6-14Doordat er afgelopen zaterdag tafels in de Zwanestraat kwamen te staan werd hiermee bij vijf ondernemers de ingang van de winkel zodanig geblokkeerd dat er nauwelijks omzet werd gedraaid. De organisatie van RUG had twee keer algemeen gecommuniceerd met de ondernemers. Een brief op 17 mei en een op 10 juni. In de laatste brief werd door de organisatie aangegeven dat om 13.30 de Zwanestraat weer vrij zou zijn voor het winkelende publiek. Dit bleek pas na 16:00 het geval te zijn.

Onoplosbare belangenverstrengeling

Burgemeester Vreeman gaf aan een ambivalent gevoel te hebben bi j dit actualiteitendebat omdat de RUG zoveel betekende voor de stad en het een mooi feest was geweest. Hij wees alle verantwoordelijkheid van tafel en weigerde zich te ex. Organisaties zijn zelf verantwoordelijk voor hun communicatie naar burgers, omwonende en ondernemers. Overheid bepaalt alleen de kaders voor evenementen. Op basis van deze kaders worden vergunningen verleend.

Op de vraag van Student &Stad wie zich nu gaat verontschuldigen gaf Vreeman aan dat hij dat in ieder geval niet zou zijn. De enige toezegging die de burgemeesters wil doen is de kaders voor evenementenvergunningen op het gebied van communicatie aan te scherpen.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
12 − 1 =