Erkend Fokcentrum voor de Groninger Blaarkop

Vandaag werd tussen de festiviteiten van het Midzomerfestival door de oorkonde ‘Erkend Fokcentrum’ uitgereikt aan Marco Glastra van de Stichting Groninger Landschap en natuurlijk aan de Buitenplaats Reitdiep waar een 15-tal Groninger Blaarkoppen grazen rondom de velden van het bezoekerscentrum.

blaarkop-1blaarkop-2blaarkop-3Deze oorkonde getuigd van kennis en kunde om zeldzame huisdieren te fokken en werd uitgereikt door de Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH). De houder van de oorkonde draagt bij aan de instandhouding van bedreigde rassen.

De Groninger Blaarkop is genomineerd als ‘Zeldzaam Ras 2014’

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
23 − 21 =