Stadsnomaden

Nu de stadsnomade/krakers eind december 2013 zijn verjaagd van het Gembetonlocatie aan de Friesestraatweg hebben deze zich in de tussentijd gevestigd aan de Zilverlaan en Eemskanaal 52/54 waar bij laatstgenoemde locatie een loods werd gekraakt.

grunge rooms with a viewBewoning op beide locaties is tegen het huidige bestemmingsplan. Uiteindelijk zijn de bewoners zelf vertrokken van beide locaties en hebben zich gevestigd als 1 groep op het voormalige tuinlandlocatie aan de Cuypersweg (De Hunze).

Vanaf het moment dat een deel van de groep op de Friesestraatweg stond werd er intensief contact gehouden door middel van de inspecteur van de Gemeente. Deze intensiteit was nodig om zo de mensen ter plekke te informeren maar ook in de gaten te houden.

De groep aan de Cuyperstraat bestaat nu nog uit 4 personen. Een woonwagen is inmiddels naar het Stadspark gegaan (in de buurt van de camping).

Op dit moment heeft de gemeente Groningen geen beleid ten aanzien van stadsnomaden.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
8 + 14 =