Pinksterfeest Zoutkamp

Zoals ieder jaar wordt ook in Zoutkamp veel aandacht besteed aan het Pinksterfeest. Vier dagen achter elkaar worden er activiteiten georganiseerd en is de kermis in het dorp.

DSC_6994DSC_6995DSC_6996Zondag 8 juni stonden de oude ambachten op het programma in Zoutkamp, zoals het snijden van hout, paling roken, haken etc. Ook bestond de mogelijkheid voor toeristen en bezoekers om met de garnalenkotter, ZK4, een stukje het Reitdiep af te varen tegen een geringe vergoeding ten behoeve van het Visserijmuseum.

Tijdens het middagprogramma waren er wedstrijden nettenboeten en demonstraties garnalenpellen. Kortom, Zoutkamp is gezellig. Jammer dat het weer in de namiddag niet echt meezat.

DSC_6998DSC_7016DSC_7017Burdy, de bekende zanger van het Groninger Laid organiseerde in de middag optredens op de Reitdiepskade en de binnenhaven waar artiesten optreden vanaf een garnalenkotter.

Morgen, maandag 9 juni, zijn er ook van allerlei activiteiten en optredens in Zoutkamp.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
29 × 11 =