Bourgondisch dineren in Eenrum, bij Abraham’s Mosterdmakerij

Iedereen uit Stad en Ommeland kent Abraham’s Mosterdmakerij in Eenrum wel en is zeker één keer in zijn leven naar het mosterdmuseum geweest of heeft tijdens een fietstocht er een kopje koffie op het terras gedronken. Maar (nog) niet iedereen kent de sublieme keuken van het restaurant wat in het zelfde pand zit.

AbrahamsMosterdmakerjLaat ik vooropstellen dat de foto’s die ik snel gemaakt heb met mijn mobieltje zeker geen recht doen aan het fantastische eten. Gemakshalve neem ik de gerechten van mijn vrouw ook even mee, zeker ook de moeite waard om toe te lichten.
We hadden gereserveerd via Groupon bij Abraham’s Mosterdmakerij. De mogelijkheid bestond om te kiezen uit een viergangendiner voor twee personen… voor slechts 39,99 euro. Wie kan dat laten schieten? Op naar Eenrum!

mosterdsoepDe vriendelijke kelner heette ons welkom en we mochten kiezen waar we gingen zitten. Nadat hij ons had voorzien van een eerste drankje en menukaart gaf hij ook meteen tekst en uitleg. Het viergangenmenu bestond uit eigengemaakt mosterdsoep om mee te beginnen. Hoe had het ook anders gekund… naast een mosterdmuseum. De rest konden we van de kaart kiezen. Alleen de ribeye was te krijgen tegen een meerprijs van 5 euro.

De menukaart was niet uitbundig maar wel gebalanceerd samengesteld, dat wil zeggen dat er voor iedereen wel wat te kiezen was. Van gevogelte, vlees tot vegetarisch. Veel gerechten op een kaart is ook niet nodig, dit komt meestal de kwaliteit van de individuele gerechten ten goede.

carpaccioceasars_saladeIk nam na de overheerlijke zelfgemaakte mosterdsoep met spekjes en prei als koud voorgerecht een Caesars Salade met zalm en zachtgekookt eitje. Mijn vrouw ging voor de Carpaccio met Parmezaanse kaas en truffel. Beide gerechten zagen er als plaatjes uit en smaakten voortreffelijk. Een keur aan gebalanceerde smaken passeerden mijn smaakpalet.

asperges_zalmribeye_bearnaiseAls hoofdgerecht koos ik de ribeye en mijn wederhelft de zalm met asperges. De ribeye werd geserveerd met bearnaisesaus, aardappeltjes uit de oven en verse seizoen groenten. In dit geval knapperige peultjes en groene asperges. De zalm werd geserveerd op een bedje van puree, samen met drie dikke witte asperges en een Hollandse saus. Geen grote porties maar zeker in een viergangen menu ruim voldoende, ook voor de grote eter.

kaasplankjeHet toetje wat mijn vrouw had gekozen was een voortreffelijke kaasplank. Deze bestond uit 4 overheerlijke kaasjes met notenbrood en een compote van verse vijgen. Ik heb de Port Salut onthouden en de geitenkaas met honing, de andere twee kaasjes waren onbekend maar net zo lekker. Ik had zelf een aardbeiensorbet als dessert besteld met rode vruchten, slagroom en chocolade. Alsof een engeltje over je tong piest…

Abraham’s Mosterdmakerij is niet het doorsnee toeristenrestaurant of eetcafé. Wat de keuken betreft mikken ze wel degelijk op een hoger segment van de markt. De culinaire fijnproever of Bourgondische lekkerbek kan hier zijn hartje ophalen.

 

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
3 × 15 =