Vliegtuigtrekken in Oostwold (GR)

Zondag 25 mei 2014 werd om 12:00 de wedstrijd vliegtuigtrekken gehouden in het Groningse Oostwold. Ondanks het prachtige weer was de opkomst jammer genoeg matig.

DSC_6351Toch waren er voldoende deelnemers aanwezig om er een er een serieuze wedstrijd van te maken. Speciaal voor deze gelegenheid was Ted van der Parre (voormalig Nederlands Sterkste Man) uit het Haagse gekomen om de wedstrijd aan elkaar te praten.

De wedstrijd ging over twee onderdelen, waarbij het eerste onderdeel een vliegtuig van 4500 kilo moest worden getrokken met een touw en in het tweede onderdeel hetzelfde vliegtuig, maar dan hand over hand.
Het deelnemersveld was in twee categorieën verdeeld, boven de 105 kilo en lichter dan 105 kilo. Er deed ook één dame mee in de categorie boven de 105 kilo.

Het vliegtuig, de Damn Yankee was een oud vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog wat speciaal voor deze gelegenheid naar Oostwold was gevlogen.

FotoreportageFilmreportage

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
2 × 15 =