Nieuwe brug Zuidhorn-Noordhorn

Over het Van Starkenborghkanaal werden gisteren (24-5-14) de brugliggers geplaatst voor de nieuwe brug die Zuidhorn met Noordhorn gaat verbinden. De brugliggers zijn 68 meter lang en wegen iedere 240 ton. Ze zijn daarmee de langste ter wereld.

DSC_6338Onder grote publieke belangstelling werden de brugliggers feilloos geplaatst door de drie grootste hijskranen van Nederland. Speciaal voor genodigden was er een boot vanwaar men het precisiewerk goed kon bezichtigen. Onder andere gedeputeerde Bouwmans van de Provinciale Staten en burgemeester Swart van Zuidhorn waren hier bij aanwezig.

Tussen Noordhorn en Zuidhorn komt ter hoogte van de nieuwe wijk Oostergast een vaste hoge brug over het Van Starkenborghkanaal. De N355 tussen Noordhorn en Zuidhorn wordt omgelegd om aan te sluiten op de nieuwe brug. Onder de Langestraat in Noordhorn komt een tunnel die aansluit op de nieuwe rotonde bij bedrijventerrein Mokkenburg. Bij de keuze voor de ligging van het nieuwe weggedeelte is ook rekening gehouden met de verdere ontwikkeling van de woonwijk Oostergast ten oosten van Zuidhorn. Door de wegomlegging hoeft het doorgaande verkeer in Zuidhorn en Noordhorn niet meer voor de brug te wachten. Als de nieuwe vaste hoge brug klaar is, wordt de huidige beweegbare brug vervangen. (bron: Provincie Groningen)

Verwacht wordt dat de brug in september toegankelijk is voor het verkeer.

Meer foto’s

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
21 − 11 =