Liberale borrel in Grand Theatre

maandag 19 mei was VVD Tweede Kamerlid en woordvoerder voor cultuur, Arno Rutte aanwezig bij de Liberale Borrel van de Groningse VVD-fractie. Voor dit terugkerend samenzijn werd ditmaal het Grand Theatre op de Grote Markt bezocht.

liberale_borrel_grandtheatreDe ca. 30 aanwezigen, waar onder wethouder Joost van Keulen en voormalig fractievoorzitter van de Stadspartij, Robert Prummel, lieten zich rondleiden in het historisch pand door Rudi Kamminga, die de programmering van het theater doet. Tijdens de presentatie werd de geschiedenis van het pand geschetst en de rol binnen de culturele sector van Groningen

Na de rondleiding was er gelegenheid tot een kort debat wat voornamelijk ging over de subsidies in de culturele sector. Hierbij werden knelpunten binnen de cultuursector besproken. Arno Rutte gaf aan dat de VVD niet principieel tegen cultuursubsidies is en beseft dat de cultuursector dit nodig heeft als opstartmogelijkheid.

Directeur Paul Smelt was van menig dat de gemeente Groningen meer verantwoordelijkheid moet nemen als zijnde een ‘shareholder’. Ook zou de gemeente er voor moeten zorgen dat de kans op kannibalisme binnen de sector wordt uitgebannen. Paul Smelt heeft van de gemeente drie jaar de tijd gekregen om te bewijzen dat het Grand Theatre een succes kan worden. Anderhalf jaar zijn ondertussen gepasseerd.

Geconcludeerd werd dat de culturele sector, maar vooral de museumsector, intussen grote stappen gemaakt heeft richting een groter publiek. De podiumkunsten zijn daar in de ogen van Rutte ook aan begonnen.

Later deze week meer over het Grand Theatre

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
3 × 10 =