De Nacht van Kunst & Wetenschap

Op de stoep staat de vijfde editie van De Nacht van Kunst & Wetenschap. Op 24 mei gaat in Groningen op zo’n zestien locaties de deur open voor de ruim 230 acts die zijn geprogrammeerd tijdens het festival.

Schermafbeelding-2014-05-08-om-20.55.34Het programma: kunst, wetenschap, muziek, theater, dans, exposities, sprekers, proefjes en alle crossovers die daarbij mogelijk zijn op locaties als het Academiegebouw, het Groninger Museum, de Vismarkt, de USVA, enzovoorts. Het programma bevat nogal wat onderdelen waar nog een flinke poos over na zal worden gedacht en gesproken.

Een willekeurige selectie uit dat programma: Nachtcolleges van Diederik Jekel en Douwe Draaisma, Douwe Bob Posthuma op de Vismarkt en akoestisch in het Groninger Museum, een wetenschappelijke blik op de Noordelijk Superprovincie, DWDD-sensatie Diff, De Igbobel Night (wetenschap dat je eerst laat lachen voordat het je aan het denken zet), de spectaculaire combinatie tussen het internationale dance/techno-collectief Nobody Beats The Drum met een echte tesla coil als instrument en visual en nog veel en veel meer.

Het hele programma is te bekijken op onze website, en ook in het programmaboekje (online, te downloaden). Hier is het blokkenschema te bekijken.

Highlight: De Slag om het Noorden.

Als de megaprovincie van Groningen, Drenthe en Friesland er komt, hoe ziet hij er dan uit? Wat betekent het om in het Noorden te wonen? En wat kenmerkt het dagelijkse leven? Denk en teken zelf mee aan de Subjectieve Atlas van het Noorden!

Tijdens Slag om het Noorden kunnen de bezoekers van De Nacht zelf uitbeelden hoe zij het ‘nieuwe grote Noorden’ voor zich zien. De Subjectieve Atlas van Fryslân (2013) van Annelys de Vet is daarbij de inspiratiebron. In de Subjectieve Atlas van Fryslân wordt het leven in Friesland op persoonlijke en verbeeldende wijze in kaart wordt gebracht. De atlas is een initiatief van Keunstwurk en de Academie voor Popcultuur en is tot stand gekomen onder begeleiding van Annelys de Vet. Zij is ontwerper en grondlegger van het fenomeen Subjectieve Atlas. Eerder stelde De Vet Subjectieve Atlassen samen van onder meer Nederland, Palestina, Servië, Hongarije en Mexico. De Subjectieve Atlas van Fryslân is online te bezichtigen en te bestellen.

 

 

 

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
16 ⁄ 4 =