Succesvolle bijeenkomst in Beijum over Gerrit Krol-brug

De toekomst van de Gerrit Krol-brug gaat veel bewoners van Beijum aan het hart. Men weet dat er iets gaat gebeuren met de brug door de aanpassingen aan de vaarweg Lemmer-Delfzijl. Of de Gerrit Krol-brug in 2020 terugkomt en in welke vorm is nog niet duidelijk.

Gerrit-Krol-brugGisteravond organiseerde de Bewoners Organisatie Beijum (BOB) een informatieve avond in het Heerdenhoes om van gedachten te wisselen met de Provincie Groningen, de gemeente Groningen en wijkbewoners.

De BOB gaf aan dat er nog steeds geen duidelijkheid is of er ook daadwerkelijk een nieuwe brug in de plaats van de Gerrit Krol-brug komt. Mocht er geen autobrug meer terugkomen, moet er op zijn minst een goede en veilige fietsbrug voor in de plaats komen voor ‘langzaam verkeer’. (rolstoelers, scootmobielen, wandelaars, brommers en fietsers).

Ook de onveilige situatie op de brug die door veel Beijumers wordt ervaren moet niet zo blijven tot 2020. Omdat de politie heeft aangegeven de handhaving op de brug onderaan hun prioriteitenlijst te zetten, worden acties vanuit de Bewoners Organisatie Beijum niet uitgesloten.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
26 − 20 =