MarianneThieme: sterke parallelle munteenheid

Gisteren voerde de Partij voor de Dieren campagne voor Mediamarkt in Groningen. De Groninger Krant vroeg Marianne Thieme waarom de Groningers specifiek op haar partij moeten stemmen, 22 mei aanstaande.

MarianneThieme-1De Groningers voelen zich over het algemeen op achterstand gesteld ten opzichte van de Randstad, zegt Marianne. Dat zelfde gevoel overheerst nu in Nederland met betrekking tot de EU. Vandaar dat er veel weerzin is tegen de EU als organisatie. Partij voor de Dieren is Eurokritisch, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld GroenLinks die pleiten voor een federaal Europa.

MarianneThieme-2Marianne vindt dat de volgorde waarin de EU zich uitrolt fout is. Op de eerste plaats zouden we onze gedeelde waarden voorop moeten stellen. Dat is wat ons kan verbinden. De universele waarden van mensen, dieren en het milieu. Nu betalen we vooral voor dingen die ons totaal niet verbinden. Aldus Marianne Thieme.

De Partij voor de Dieren denkt dat economische maatregelen per land of streek verschillend aangepakt moeten worden, dus nationaal of lokaal moeten worden opgelost. Samenwerken is belangrijk maar dat zou ook goed mogelijk zijn als autonome staat met een sterke parallelle munteenheid. De combinatie Nederlandse Gulden met Duitse mark zou daarvan een voorbeeld zijn geweest.

Eerder deze week spraken we met kandidaat Europarlementariër, Gerjan Kelder, ook van de Partij voor de Dieren.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
30 ⁄ 3 =