Luytink Tweewielers viert 100-jarig bestaan

Aan de Violenstraat in de binnenstad van Groningen zit al sinds jaar en dag één van de bekendste tweewielerspecialisten. Het bedrijf is op 1 mei jongsleden precies honderd jaar geworden en ooit opgericht in 1914 door de heer Cornelis Luytink.

Het bedrijf is in de loop van de jaren twee keer van vader op zoon gegaan en in 1970 is een medewerker eigenaar geworden. Maar de naam is altijd hetzelfde gebleven, zodoende is de naam Luytink een merk geworden wat gewoon bij de stad Groningen hoort.

Luytink-1_DSC0296Luytink-2Het pand aan de Violenstraat 39, waar het bedrijf is gevestigd, is door de jaren heen aangepast. Zo is het woongedeelte de showroom geworden evenals de voormalige achtertuin. De oude rijwielstalling is nu de werkplaats.

De huidige eigenaar, Iwan Kort, heeft het bedrijf in april 2008 overgenomen na een aantal jaren als medewerker bij Luytink gewerkt te hebben. En sinds januari dit jaar zet ook zijn partner Marieke Schuring zich volledig voor het bedrijf in. Ze hebben de zaak uitgebreid en gemoderniseerd. Ze zijn trots op hun bedrijf met een uitgebreide collectie van de meest vooraanstaande merken.

Sinds 2012 is het bedrijf gestopt met het verkopen en repareren van fietsen. Er is gekozen om zich te specialiseren in scooters en bromfietsen en dit jaar zijn ook motorscooters aan het assortiment toegevoegd. Niet alleen voor een nieuwe scooter ga je naar Luytink, ook voor een tweedehands scooter en ook voor je onderhoudsbeurten en reparaties.

Voor deze bijzondere mijlpaal heeft het scooterbedrijf diverse acties georganiseerd. Zo is er een wedstrijd uitgeschreven waarbij de winnaar een Vespa Primavera scooter kan winnen. Deze Vespa wordt uitgereikt op 24 mei aanstaande tijdens de open dag. Ook geeft men honderd euro jubileumkorting op iedere duizend euro die men bij Luytink besteedt in de week van 19 t/m 24 mei.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
8 + 8 =