Het definitieve einde van een professionele roeibaan in Harkstede

Aan het begin van de eerste commissie vergadering Onderwijs en Welzijn op 07-05-2014 vroeg Student en Stad of er alsnog een nieuwe professionele roeibaan zou worden gerealiseerd in het meer bij Meerstad. Dit vanwege het persbericht wat eerder door het college naar buiten was gebracht. Hierin gaf het college aan geen garantie te geven.

_DSC0508De huidige professionele roeibaan in Harkstede sluit op 1 januari 2015. In het meer bij Meerstad komt geen prof. Roeibaan voorziening meer voor wedstrijd. Wel is er gelegenheid om te roeien. De gemeente is eigenaar van huidige roeibaan in Harkstede.

De wedstrijden van afgelopen week zijn wel doorgegaan. De gemeente Groningen heeft 7000 euro gegeven om de baan op te knappen en open te houden tot het einde van dit jaar. De gemeente is dus niet van plan alsnog een nieuwe professionele roeibaan aan te leggen in Meerstad, wat in eerste instantie wel de bedoeling was.

 

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
17 − 1 =