Politie inzet A-kwartier Groningen

Vandaag werd in de eerste openbare commissievergadering Financiën en Veiligheid de veiligheid geëvalueerd in het A-kwartier.

vergadering7-5-14“Het is voor de politie niet haalbaar om, buiten het reguliere dienstrooster, structureel extra personeel in te plannen voor inzet in het A-kwartier.” (bron)

Afgelopen jaar is de intensievere inzet van de politie geëvalueerd en geconcludeerd dat het efficiënter inzetten van de politie goed heeft gewerkt. Ondanks de schaarste heeft dit toch zijn vruchten afgeworpen.

Burgemeester Vreeman geeft aan dat onveiligheidsgevoel subjectief is en er aan gewerkt moet worden om dit beeld bij te stellen. Binnenkort komt er een analytisch schrijven dat zal weergeven hoe het er voorstaat in de stad m.b.t. de veiligheid.

Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn om de prostituees te verhuizen naar een alternatieve locatie maar kan alleen als er invulling wordt gezocht voor de huidige locatie.

Het verslag van onderzoeks- en adviesbureau Intraval over de veiligheid in het A-kwartier kunt u hier downloaden.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
20 ⁄ 5 =