De Stilte voor Julia, door Derwent Christmas

Het boek is niet dik, het leent zich dus uitstekend om in een paar uur te verslinden. Vanaf bladzijde één weet de schrijver de lezer te boeien en wordt het dus moeilijk om het boek opzij te leggen. Bij ieder hoofdstuk komt wel een stukje informatie naar boven om zo te komen tot een verrassende ontknoping.

9789044531305Verdriet, intrige, psychologisch, filosofisch en spannend. Dat zijn de woorden waarmee je het boek van de Groningse schrijver uit Stadskanaal kunt samenvatten. Door middel van flash-backs wordt de lezer meegezogen in het verhaal, beleeft de frustratie en voelt de pijn van een hoofdpersoon die compleet ontspoord.

Het boek gaat over een leraar die een burn-out heeft en tijdens zijn helingsproces zijn dochter en echtgenote in vrij korte tijd achter elkaar verliest. Hij denkt te weten wie schuldig hieraan is en zint op wraak. Het boek gaat over zijn relatie met zijn werk, met zijn baas en een boek wat hem zou moeten doen herstellen om uiteindelijk alles weer in perspectief te zien, alleen dit gaat helemaal de verkeerde kant op.

Het verhaal vertelt hoe de leraar een complottheorie waarheid laat worden. Een waarheid die op het einde alleen zijn waarheid blijkt te zijn.

Een spannende topper om te lezen, een must om in huis te hebben. Een schrijver waar we zeker nog veel meer van gaan horen en lezen.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
29 − 5 =