Open Joodse Huizen

In de binnenstad van Groningen, meer specifiek rondom de synagoge in de Folkingestraat, waren vandaag rondleidingen langs de panden van voormalige Joodse bewoners van de stad Groningen.

openJoodsehuizen-1openJoodsehuizen-2openJoodsehuizen-3Vertellers, schrijvers en historici gaven uitleg vanuit de huizen van voormalige Joodse bewoners en familieleden. Er werd verteld over het verzet, de verdrukking en het verraad. Het leven en de vreselijke gebeurtenissen rondom de Tweede Wereldoorlog van de Joodse gemeenschap in Groningen.

Over het algemeen was er niet veel ruchtbaarheid gegeven aan de Open Joodse Huizen. Toch waren de bijeenkomsten overvol en de rondleidingen talrijk.

Ron van Hasselt

In Folkingestraat nr. 3 vertelde schrijver Ron van Hasselt over zijn achternicht Selma (1920-1945). Het pand was niet het ouderlijk huis van Selma maar van haar verloofde. Ron van Hasselt heeft hier een boek over geschreven genaamd ‘Afscheid in Malchow’. Binnenkort een recensie over dit boek op de Groninger krant.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
26 − 17 =