Herdenking op het gemeentehuis Groningen

Burgemeester Ruud Vreeman legde vanmiddag drie kransen bij het gemeentehuis op de Grote Markt.

vierrmei-herdenking-1vierrmei-herdenking-2De kransen werden gelegd bij de Canadese plaquette aan de linker voorzijde van het gemeentehuis, bij de plaquette voor de omgebrachte raadsleden aan de linker buitenkant van het gemeentehuis en bij de gedenkplaat van het Scholtenshuis.

 

vierrmei-herdenking-3vierrmei-herdenking-4Deze laatste gedenkplaat staat voorlopig in het gemeentehuis maar zodra het nieuwe Groninger Forum wordt gerealiseerd zal de gedenkplaat daar zijn definitieve plaats krijgen.

Bij deze gelegenheid waren naast de nabestaanden en oud-strijders ook gemeenteambtenaren en belangstellenden aanwezig.

Vanavond zullen de burgemeester en zijn vrouw aanwezig zijn bij de Nationale herdenking die begint met het leggen van een bloemstuk bij het Joods monument aan de Verlengde Hereweg om 18.15. Daarna vindt er een Stille Tocht plaats die eindigt bij het Martinikerkhof waar om 20:00 twee minuten stilte in acht zullen worden genomen en een krans wordt gelegd bij het monument van St. Joris en De Draak.

 

 

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
4 ⁄ 1 =