Voorronde Sterkste Man van Nederland

Vanmiddag werd in Grootegast de voorronde gehouden voor de Sterkste Man Van Nederland. Negen deelnemers waren er voor dit evenement ingeschreven en er was een redelijke opkomst van publiek.

Burgemeester_grootegastBurgemeester K. Dijkstra van Grootegast opende deze wedstrijd door samen met de eigenaar van de milieustraat een vrachtwagen van 20 ton te trekken.

Nieuwkomer en aanstormend talent bij deze voorronde was de Groninger Bas van der Molen die het eerste onderdeel, vrachtwagen trekken, meteen won met de snelste tijd. Hij eindigde ’s middag op de vijfde plaats.

Deze voorronde werd gehouden op het terrein van milieustraat De Tweemat in Grootegast. De wedstrijd was onderverdeeld in 5 onderdelen:

  • Vrachtwagen trekken, 20 ton (Truck-pull)
  • Container tillen van 280 kg en oplopend gewicht (Deadlift)
  • Twee gewichten van 125 kg en parcours zo snel mogelijk lopen (Farmerswalk)
  • Stang met wielen (125 kg) zo vaak mogelijk tillen boven het hoofd (Apollo’s Axle)
  • Vijf stenen tillen van 110 tot 170 kg (Stones of strength)

Winnaar van de voorronde werd Peter de Jong uit Grootegast die een thuiswedstrijd speelde. Peter werd eerder ook al Sterkste man van Drenthe (febr. 2014) en sterkste man van Groningen (2008).

Hij kreeg zijn beker persoonlijk uit handen van veelvoudig Nederlands kampioen en Sterkste man van Nederland, Jarno Harms. Peter zal het in de finale moeten opnemen tegen Jarno.

31 mei is de halve finale in Borger en op 12 juli de finale in Emmen.

Meer foto’s zijn hier te bekijken.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 − 15 =